Eerste schooldag 2024

10 januari 2024 - Verhaal

 

De eerste schooldag in Comalapa, 10 januari 2024.

Na twee maanden vakantie komen de kinderen terug naar school, we weten niet of de ouders of de kinderen het gelukkigst zijn, het is zeker een combinatie van beide.

In het geval van de kleuters zal het hun eerste schoolervaring zijn. In Guatemala zijn kleuterscholen zeldzaam. Moeders zijn liever degenen die zorg dragen voor hun kinderen tot ze zes zijn.

De temperatuur in de ochtend was 10°, en zelfs met die temperatuur kwamen de kinderen al vóór zeven uur in de ochtend opdagen.

Na een introductie en welkom leidden de leerkrachten de kinderen rond om te herinneren aan wat regeltjes, vooral dan het gebruik van de toiletten en de zorg voor het water.

In de klaslokalen pronken de kinderen met hun nieuwe en kleurrijke schoolspullen, dankjewel vrienden uit België voor dit mooie geschenk.

In het klaslokaal van juf Ingrid schrijft ze de belangrijkste regels voor discipline op en leert ze deze aan, zo beginnen alle leerkrachten op verschillende manieren, hun belangrijkste doel is het samenleven en de vriendschap die iedereen zou moeten hebben.

Sociaal assistente Lidia had ook een drukke dag, de eerste schooldag is woensdag en op woensdag is het traditioneel "fruitdag", nu met 27° was de watermeloen verfrissend voor iedereen.

Terwijl het fruit werd uitgedeeld aan de oudere kinderen, namen de kleuters de restjes, ongetwijfeld hebben ze er zo van genoten dat ze op zoek waren naar een extra portie.

Wat voelt het goed om met veel glimlachen aan het nieuwe schooljaar te beginnen, ik hoop dat jullie net zo van de foto's genieten als wij.

Een knuffel aan het begin,

Ana,

directrice lagere school!