Kennismakingsreis

Een groepsreis organiseren we graag bij voldoende interesse (meer dan 10 deelnemers).
We proberen om de twee jaar een reis te organiseren naar Guatemala. Hiervoor werken we samen met een plaatselijke touroperator.

We bezoeken niet enkel het project ter plaatse maar verblijven er ook enkele dagen (primitief) in Comalapa. Tijdens het verblijf is er een kennismaking met je petekind op school gepland.
Verder staat er steeds een rondreis op het programma waarin de belangrijkste en mooiste plaatsen in Guatemala bezocht worden. 
Zo ontdek je onder andere Antigua, Tikal, Flores, Rio Dulce,…

De prijs van deze reis is sterk afhankelijk van de vliegtickets en de periode maar voor een veertiendaagse reis mag je al snel een totaalbedrag van € 2200 rekenen (inclusief alle maaltijden, hotels, onkosten, uitstappen en reisbegeleiding).

Hoewel onze voorkeur uitgaat naar de groepsreis kan je als een echte plantrekker ook je rugzak inpakken voor een eigen avontuurlijke tocht.

Je kan je petekind ook individueel bezoeken, wel steeds na overleg met ’t Mayakind van Nu. Wij zorgen dan voor begeleiding van iemand van de organisatie ter plaatse. Hou er wel rekening mee dat deze begeleiding in het Spaans zal gebeuren.

’t Mayakind van Nu dient van je bezoek minstens één maand op voorhand op de hoogte gebracht te worden, zo kunnen afspraken worden gemaakt met de schooldirectie en de familie.
Voor thuisbezoeken aan eigen petekinderen beperken we het bezoek tot éénmaal. En, niet onbelangrijk, na een gunstig antwoord van de te bezoeken familie. Families leven vaak in minder goede omstandigheden en voelen zich soms wat oncomfortabel bij “onbekende” bezoekers.

Wanneer je andere kinderen buiten de eigen petekinderen wenst te bezoeken dien je dit eveneens op voorhand te melden. Zo willen we vermijden dat directieleden en leerkrachten onverwacht als begeleider/gids van het ene gezin naar het andere moeten trekken.

Geniet hieronder even mee van de groepsreis van april 2019.