Peetouder Veronique bezoekt onze school

18 juli 2022 - Verhaal

 

Het bezoek was al enkele keren uitgesteld (je weet wel waarom) maar nu was het eindelijk zover. Peetouder Veronique vertrok met haar gezin naar Guatemala. Het gezin heeft via de vader nog roots in Guatemala dus het zou niet alleen een rondreis worden waar hun twee dochters kennis konden maken met het oh zo mooie Guatemala maar ook een hele resem familieboeken zouden de revue passeren. En, natuurlijk, een bezoek aan de school en hun petekindje Estefani Anayeli. 
Voor een bezoek aan de school spreken we steeds af met de directie van de school en elke keer zeggen we hen dat ze niet moeten overdrijven met het ontvangen van de bezoekers (ook al weten we dat ze dat toch gaan doen :-)).
Ook zo was het bij dit bezoek. Van Veronique kregen we nadien het volgende bericht: 
 
Beste Mayakind,
Wat een fijn bezoek hebben wij kunnen brengen aan de school. We waren een beetje overdonderd door het hele ontvangstcomité dat er was. 
We moesten na onze autorit nog een stukje te voet omdat de straat onderbroken was. Een hele klas kleuters kwam ons tegemoet met vlaggetjes en ballonnen. Aan de schoolpoort stond de hele school ons op te wachten. Ze hadden dansjes voorbereid. ‘t Was echt een feest. 
Na de optredens hebben we kennis kunnen maken met de familie van Estefani. Vervolgens hebben we de klassen bezocht, en gesproken met sociaal assistente Lydia. Wat een toffe vrouw. Ongelofelijk hoe ze zich inzet voor die kinderen. Tot slot kregen we nog een maaltijd aangeboden. 
 
't Was een overweldigend, maar ook onvergetelijk bezoek. We hebben heel wat foto's genomen. 
We wilden nog iets vragen: we zouden de leerlingen graag trakteren op een ijsje. Dat was gisteren niet zo eenvoudig te regelen. Ik vroeg me dan ook af of het mogelijk is dat wij volgende week als we terug in België zijn geld storten op de rekening van Mayakind en dat jullie er dan voor zorgen dat de leerlingen hun ijsje krijgen. 
Ons bezoek zal bij ons levenslang bijblijven en we hebben de kinderen echt in ons hart gesloten. Jullie doen prachtig werk.
 
Groeten, Veronique
 
De ijsjes zijn inmiddels geleverd en waren zoals je op de foto’s kan zien een groot succes.