De familie Otzoy Pol

02 mei 2020 - Verhaal

 

In ons jaaroverzicht van 2019 schreven we dit over de familie Otzoy Pol:  

Een ander gezin dat ons diep geraakt heeft is de familie Otzoy Pol, ze wonen in een huis met uitgevreten kleistenen, zonder ramen en deuren, met alleen wat oude doeken om een plaats af te sluiten. De papa is bedlegerig, hij lijdt aan leukemie. Schrijnend, onze sociale dienst helpt waar het kan, met de betaling van medische kosten, met financiële hulp aan de familie en met de belofte aan de vader dat we als organisatie zullen blijven helpen als hij er niet meer is, zijn diagnose is immers slecht, hij heeft volgens de dokters nog maar enkele maanden te leven.
Om te overleven combineert de mama twee jobs. ’s Nachts weeft ze, overdag staat ze op de markt. De twee kinderen zijn onze leerlingen, grappige snuiters waarvoor we ons verantwoordelijk voelen. Kinderen die helaas een moeilijk leven tegemoet zullen gaan maar waarvan we hopen dat ze het halen met onze, met jullie hulp. Dat ze later een diploma hebben, een job.

Op 29 april hebben we het spijtige nieuws vernomen dat de vader overleden is. Via ons sociaal centrum werd al het nodige gedaan om de familie te ondersteunen zodat de mama zonder schulden verder kan in de toekomst. Zo werden alle medische en begrafeniskosten betaald door onze organisatie en de kinderen die kregen een knuffel als troost en een mooi briefje van hun peetouder om hen een hart onder de riem te steken.