Vemos Más

18 oktober 2019 - Nieuws

 

Eline is een fijne jongedame die we enkele weken geleden leerden kennen. Ze zocht een partner om haar te helpen bij de opstart van een project in Guatemala voor leerlingen met een visuele beperking.
Tijdens een vorig bezoek aan Guatemala stelde Eline vast hoe schrijnend de situatie is voor mensen met een (visuele) beperking.
Met een opleiding in de ontwikkelingssamenwerking en als Spaanssprekende vond ze de situatie onaanvaardbaar en vond ze dat het tijd was voor actie.

Eind oktober vertrok ze terug naar Guatemala voor een nog onbepaald aantal maanden.  
Wij voelden ons onmiddellijk aangesproken door haar initiatief en zetten graag onze schouders mee onder haar project.

Veel succes Eline!

Bericht van Eline

In Guatemala leven heel wat mensen in armoede en is het leven verre van eenvoudig... en al helemaal als je een beperking hebt. Ik heb schrijnende situaties gezien van kinderen die niet naar school gaan en die heel hun jeugd afgezonderd blijven van de maatschappij omwille van hun beperking. Dit komt enerzijds omdat ouders vaak denken dat hun kind niet in staat is om te studeren, anderzijds omdat er niet de nodige middelen zijn om leerlingen te ondersteunen. Scholen zijn niet voorbereid om leerlingen met een beperking op te vangen. De overheid treedt niet op wanneer een kind thuisgehouden wordt of in vele gevallen weten ze er zelfs niets vanaf. 
In dit project wil ik me specifiek richten op kinderen met een visuele beperking en proberen om de toegang tot het onderwijs voor hen te faciliteren. Ik wil proberen om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken en samen met de ouders trachten om de kinderen voor te bereiden om naar school te gaan. Ik wil ook vormingen organiseren voor leerkrachten om hen te laten openstaan om deze kinderen in hun klas te verwelkomen. 
Een andere belangrijke doelstelling van dit project is duidelijk maken aan de maatschappij dat opleidingsniveau en beperking perfect met elkaar in verband kunnen staan.
Dit kan namelijk de toekomstkansen van deze mensen enorm bepalen. 

Ik ga het project opzetten in samenwerking met ’t Mayakind van Nu vzw. (https://www.facebook.com/mayakindvannu) 

Aangezien het project in de opstartfase is ben ik nog op zoek naar sponsoring. Stuur me een berichtje of contacteer me op eline.marien@gmail.com of +32 472 68 42 82 (WhatsApp)

Het project van Eline kan je ook volgen op Facebook.