Nieuwe schoenen

24 oktober 2020 - Nieuws

 

Lydia heeft de laatste maanden meer dan anders veel huisbezoeken gedaan bij de gezinnen van onze leerlingen. Ze liet ons weten dat het haar opviel hoeveel kinderen er opnieuw met slecht schoeisel of soms zelfs zonder rondliepen.

Daarom vond ze het nog eens tijd om dit probleem aan te pakken. Zo gezegd, zo gedaan! Er werd de ouders gevraagd om de voeten van de kinderen af te tekenen op een papier en die dan aan Lydia te bezorgen waarmee zij op haar beurt naar de grote stad Chimaltenango trok om op schoenenjacht te gaan.

Zeker in de aankomende periode van koudere en regenachtigere dagen is het belangrijk dat onze kinderen degelijke schoenen dragen. Voor een bedrag van gemiddeld 15€ per paar kon Lydia weer heel wat kindervoetjes in het nieuw steken. Eén van onze leerlingen heeft een beperking waardoor ze enkel op maat gemaakte schoenen kan dragen.

Ook voor haar trok Lydia op pad om nog eens een paar nieuwe laarsjes te laten maken. Tijdens het rondbrengen van de schoenen werd Lydia uitvoerig bedankt en werd ze gevraagd om de families hun grote dankbaarheid aan ’t Mayakind van Nu over te maken. Een warm hart voor al onze peetouders en symphatisanten die dit steeds opnieuw mogelijk maken!
 

Nieuwe schoenen voor de leerlingen

Ook tijdens de Corona-maanden blijven de voeten groeien, en de schoenen niet :-)