Nieuwe afsluiting

15 september 2023 - Nieuws

 

Tijdens de lessen is de speelplaats een rustig en verlaten terrein. Maar als de speeltijd begint komen de leerlingen van de lagere school naar buiten gestormd en zetten de speelplaats in lawaai en drukte. Een favoriet spel is voetbal, zowel voor jongens als voor meisjes. En liefst met verscheidene ballen. Een forse trap kon de bal naar de rand van de speelplaats doen belanden waar er een versleten hek stond. De bamboestokken waren vergaan en het hek was doorgezakt. De helft van de ballen die ertegenaan knalde vloog erdoor, in de tuin die achter de scheiding lag. Door het hek kruipen was gemakkelijk, moeilijker was de bal tussen de groenten vinden zonder deze te vermoorden. 

Hoog tijd om te denken aan een andere en stevigere afsluiting. Directeur Adalberto heeft geïnformeerd bij enkele ondernemers en prijs gevraagd. De school zelf betaalde een deeltje en wij het andere. De oude omheining werd afgebroken en de stengels werden opgehaald om als brandhout te dienen. Stevig in de grond -zoals je op een foto kan zien- werden betonnen palen gegoten. Het wordt vast een omheining waar geen enkele gedetineerde zou kunnen door ontsnappen. 

Als we de school willen onderhouden komen er altijd wel klussen aan bod. We zijn tevreden dat wij de nodige herstellingen en aanpassingen kunnen laten uitvoeren. En dat wij de nodige fondsen daarvoor van onze sponsors krijgen. Zoveel mogelijk worden werken uitgevoerd door mensen uit de buurt. Zo kunnen de mannen een loon verdienen dat kan dienen om hun familie te onderhouden. 

Het hek is nu volledig klaar, de kinderen kunnen de ballen er met een flinke schop tegenaan knallen zonder dat de groenten aan de overkant slap gaan hangen.