Heropening school

12 april 2022 - Nieuws

 

Eindelijk
Inmiddels is het al twee jaar geleden dat onze school in Comalapa nog op een “normale” manier open was. In het begin van 2022 hebben we de school al eens op de meest veilige manier geopend maar van zodra dit geweten was door de autoriteiten kregen we al snel het bevel om ze terug te sluiten…

Nu is het dan eindelijk zover en volgens onze directie ginder ook definitief (al durven we daar zelf geen weddingschappen over te organiseren)!

ONZE SCHOOL MAG TERUG LEERLINGEN ONTVANGEN.

Jawel, hoewel de barometer momenteel in Comalapa in het rood staat (en de scholen dus geen leerlingen mogen ontvangen) is het onze directie toch gelukt om ministeriële toestemming te krijgen om leerlingen te mogen ontvangen.
Aan een hele reeks voorwaarden moet voldaan worden om deze toestemming te krijgen en hoewel het met al deze maatregelen niet onmiddellijk volle bak plezant is, zijn we toch erg blij dat onze leerlingen eindelijk terug naar school kunnen. 
Mondmaskers, handgel, looprichtingen, maximaal aantal leerlingen per klas, regels die we allemaal zelf ook nog wel kennen moeten gevolgd worden.

Speciaal is wel dat enkel gevaccineerde leerlingen toegang hebben tot de school. Dit is niet onze beslissing maar een regel van de overheid. Al onze leerlingen hebben wel de kans gekregen op een vaccin. En hoewel de vaccinatiegraad in Comalapa laag is (dit is één van de redenen waarom Comalapa nog steeds code rood heeft) is het merendeel van onze leerlingen wel gevaccineerd.

Een lading verse we-mogen-terug-naar-school-foto’s hieronder.