Help je mee?

18 april 2020 - Nieuws

 

Omdat de meerderheid van onze gezinnen helemaal geen formeel werk heeft en ze voornamelijk leven van informele micro-ondernemingen komen ze in de problemen. 
De straten zijn leeg, alle kleine handeltjes liggen stil. Voor gezinnen die van dag tot dag leven en geen reserves kunnen opbouwen is deze periode moeilijk om te overbruggen. Voor hen is er geen sociaal vangnet.
Van onze sociaal assistente ontvangen we alarmerende berichten dat onze gezinnen in nood verkeren want zonder werk is er geen geld en dus ook geen eten.
 
Als organisatie voelen we ons verantwoordeijk voor het welzijn van onze leerlingen en hun gezinnen. Eind vorige maand werd er al 1000€ extra overgemaakt aan ons sociaal centrum voor de aankoop van mondmaskers voor onze leerlingen en hun gezinnen. Ook kreeg elke familie van ons voldoende vloeibare handzeep voor het hele gezin.
Deze maand zal er buiten onze normale sociale en medische steun een extra bedrag van 5000€ overgemaakt worden om heel wat families financieel te ondersteunen. Een hap uit onze Maya-spaarpot. Verder werden niet-noodzakelijke uitgaven zoals schooluitstappen, schoolfeesten en bepaalde onderhoudswerken geannuleerd om meer financiële ruimte te creëren om extra families te helpen.
 
Hoewel we ons realiseren dat ook wij hier in België angstige tijden beleven, zien we dat deze wereldwijde noodsituatie leidt tot samenhorigheid en solidariteit. Dat is mooi!
 
Als padrino of regelmatige donateur zal je binnenkort een brief in de bus krijgen met de vraag voor eventueel wat extra hulp voor onze families.
 
Wil je nu al steunen of ontvang je alleen onze digitale nieuwsbrief? 
Een vrije bijdrage kan via ons rekeningnummer BE59 9796 0633 9426 met vermelding "hulp Corona" of kies een bedrag dat bij je past via onderstaande link. 

Steun je onze gezinnen mee, klik hier?