Een nieuw schooljaar

12 januari 2021 - Nieuws

 

Gisteren was het zover, de start van het nieuwe schooljaar in Guatemala. Eindelijk terug leerlingen op onze speelplaats. Sinds maart 2020 waren de scholen gesloten en kregen onze leerlingen een soort van thuisonderwijs. Het wordt dus terug even wennen voor iedereen.
En net zoals dat hier het geval is zal het een schooljaar worden met veel onduidelijkheid. Volgens de Guatemalteekse regels mogen er maar zes leerlingen tegelijk in de klas. De rest krijgt taakjes om thuis af te werken.
Bovendien moeten de leerlingen op regelmatige tijdstippen de handen ontsmetten en een mondmasker dragen. Bij binnenkomst op de school wordt de temperatuur gemeten en moeten ze een gezonde afstand bewaren… 

De ouders werd op de eerste schooldag alles uitgelegd over de manier van werken tijdens deze pandemie. Lidia, onze sociaal assistente, maakte van dit info-moment gretig gebruik om de ouders ook nog eens extra te informeren over het belang van gezonde voeding.

We hopen dat deze regeling behouden kan blijven tot iedereen ingeënt is maar we zijn er ons ook van bewust dat de kans groot is dat de regels terug zullen aangescherpt worden. 

We wensen onze leerlingen en het personeel een bijzonder prettig schooljaar toe.  We hopen dat de klassen snel weer helemaal vol zitten en dat we lachende snoeten kunnen zien, snoeten die niet meer bedekt zijn met een mondmasker.