Een heel schooljaar afstandsonderwijs

24 september 2020 - Nieuws

 

Hoewel er in juni voor sommige leerlingen nog wel wat lesdagen waren, eindigde in België het schooljaar bij het begin van de lockdown, zo wat half maart. Ook in Guatemala viel het openbaar leven en dus ook het schoolleven stil. Anders dan in België was het schooljaar in Guatemala nog maar net goed op gang. Voor zij die het nog niet weten, half januari is de aftrap van ons Guatemalteeks schooljaar. 

Recent heeft de overheid laten weten dat het schooljaar van 2020 niet hervat zal worden. 

Als onderwijsinstelling hebben we ons voorgenomen om onze leerlingen niet in de kou te laten staan en hen zo goed mogelijk te blijven begeleiden. Maar makkelijk is dit zeker niet. Nu zitten niet enkel wij in België op een afstand maar nu is er in Guatemala zelf ook een afstand tussen de school en onze leerlingen.

Onze leerlingen beschikken niet over een computer en internetaansluiting.

Maar om toch enige vorm van onderwijs te voorzien voor onze leerlingen lieten onze leerkrachten zich van hun creatiefste kant zien.

Ouders en leerlingen kunnen taakjes komen afhalen in de school en de leerkrachten gaan zelf langs bij de leerlingen om te helpen. Onze leerlingen krijgen dus regelmatig een beetje thuisonderwijs.

Hoe het schooljaar zal aflopen? Dat weten we nog niet, onzekerheid alom, bij leerkrachten en leerlingen. Zijn er eindexamens, wat met de gemiste leerstof? 

Een dikke stapel foto’s kan je hieronder bekijken.