Briefje schrijven

22 februari 2020 - Nieuws

 

We beginnen de Guatemalteekse vibes al wat te voelen, want eind maart vertrekken we voor een werkbezoek naar onze school in Comalapa. Benieuwd hoe ondergedompeld onze stagiairs tegen dan al zullen zijn. 

Voor onze peetouders steeds het moment om een briefje mee te geven.

Omdat deze brieven nog vertaald moeten worden, hadden we jullie post graag ontvangen vóór 15 maart. Cadeautjes meenemen doen we niet, uiteindelijk moeten onze onderbroeken ook nog meekunnen maar belangrijker, om geen droevige snoeten te creëren bij de kinderen die geen cadeautje krijgen.

We proberen ervoor te zorgen dat de briefjes zo goed mogelijk beantwoord worden. Makkelijk is dit niet, want een briefje schrijven is voor de jongeren van Guatemala helemaal niet zo evident. Hun leefwereld is vaak wat beperkter dan de onze hier in België en sommige missen wat creatieve schrijfkronkels om een briefje vol te pennen. Maar hun knutseltalenten maken dat meestal ruimschoots goed ;-)

Wil je graag een briefje of kaartje sturen?

Stuur het naar 't Mayakind van Nu - Kastanjeweg 33 - 3140 Keerbergen.

Enkele tips om te schrijven:

  • Stuur foto’s van je gezin of postkaartjes met leuke dingen uit België (Atomium, het paleis, je dorp). Op die manier maakt je petekind kennis met ons land, onze cultuur en gewoontes. Foto's en kaartjes zijn immers een eenvoudige manier om te communiceren met kinderen en krijgen vaak een speciale plaats in het huis van de familie die je sponsort.
  • Hou je schrijven eenvoudig. In Guatemala zijn ze het niet gewoon om briefjes te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld over jezelf, jouw familie, werk, leven. Geef wat uitleg over het weer in België. Heb je kinderen? Laat ze dan gerust meeschrijven of laat ze een tekening maken. 
  • Wees ook voorzichtig met foto’s van op het strand of aan het zwembad. Foto’s met teveel naakt worden soms als onzedig ervaren. In Guatemala zie je nu eenmaal weinig bikini’s (de mannen dragen bijvoorbeeld ook geen korte broeken).
  • Vermeld nooit jouw adres. Alle post wordt ontvangen en verstuurd via ‘t Mayakind van Nu. We doen dit uit voorzichtigheid. Zo willen we vermijden dat kinderen of hun familie individuele gunsten zouden vragen aan hun padrino’s, wat niet de bedoeling kan zijn.