Financiële transparantie

Vuile handen? Van in de tuin te werken of in de modder te spelen, dat vinden we goed. Maar bij een boekhouding houden we ze graag proper.
Wij vinden dat donateurs en sponsors alle recht hebben om te weten wat er met hun bijdrage gebeurt. 
Hiervoor is ’t Mayakind aangesloten bij Donorinfo. Dit onafhankelijk informatiecentrum voor goede doelen in België publiceert informatie voor iedereen die op zoek is naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over de financiering en de werking van filantropische organisaties in België. 

Donorinfo

Bekijk de financiële gegevens van 't Mayakind op donorinfo.be

Een jaarrekening wordt opgemaakt door boekhoudkantoor Verschaeren & Mertens uit Mechelen.
Om de 6 jaar is er tevens een doorgedreven controle van zowel het ministerie van financiën als dat van ontwikkelingssamenwerking voor het behouden van de erkenning tot het uitreiken van fiscale attesten.

’t Mayakind heeft tevens een financiële buffer opgebouwd om haar werking en continuïteit te garanderen gedurende één jaar.

De wetgeving bepaalt verder dat een erkende ngo zoals ’t Mayakind 20% van haar totale inkomsten mag besteden aan eigen beheerskosten in België. 
Wij blijven vér onder die 20%  en dit inclusief de kosten voor fondsenwerving).
Om dit te bereiken wordt enkel met gepassioneerde vrijwilligers gewerkt en wordt er kritisch nagedacht over uitgaves.

Het is zelfs zo dat we proberen om de steun die we ontvangen van padrino’s en maandelijkse donateurs voor de volledige 100% over te maken aan het project in Guatemala.

En de werkingskosten dan?

Die zijn er altijd: postzegels, drukwerk, verzekeringen, belastingen, kantoorartikelen, reiskosten…. Om deze onkosten te betalen organiseren we acties zoals een brunch, een winkeltje op de Molenfeesten in Keerbergen, een standje op een braderie,… Deze acties volstaan om onze volledige werking in België te financieren.